Hexagon

ontdek de grote reis

Iedereen telt

Op basisschool de Grote Reis accepteren we het unieke van elk mens en werken we op basis van gelijkwaardigheid. Leerkrachten, ouders en kinderen gaan met respect en begrip met elkaar om. We zijn eerlijk en open met elkaar en streven altijd naar een positieve sfeer. Zo creëren we een schoolomgeving waarin elk kind zich veilig en vertrouwd voelt en met plezier naar school gaat. 

Triangle
Square
a group of children sitting at a table

Wereldwijs

Op De Grote Reis bereiden wij kinderen zo goed mogelijk voor op de samenleving en op hun toekomst. Een kind bij ons op school kent zichzelf, durft keuzes te maken en mag zichzelf zijn. Zo streven we naar een samenleving waar je aandacht hebt voor elkaar en waar je jouw kwaliteiten mag laten zien.

Circle

Daltononderwijs

Ieder kind is anders: Er zijn grote verschillen in aanleg, tempo, concentratie en doorzettingsvermogen. In plaats van stilzitten en luisteren, leren we kinderen daarom zelfstandig beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Hierdoor nemen ze hun eigen verantwoordelijkheid en gaan ze zelf op zoek naar oplossingen. Door samen met leerkrachten en klasgenootjes aan leertaken te werken, leren we met elkaar en van elkaar. 

Lees meer op dalton.nl

Square

Zelfstandigheid

Kinderen plannen zelfstandig hun schooltaken.

Triangle

Reflectie

Kinderen leren nadenken over hun eigen gedrag en werk. 

Hexagon

Vrijheid

We leren kinderen verantwoordelijkheid te dragen voor eigen keuzes. 

Rectangle

Samenwerken

We leren met elkaar en van elkaar.

Circle

Effectiviteit

Door een effectieve inzet van tijd, menskracht en middelen halen we het maximale uit elk kind. 

Rectangle

Samenwerken

Leerlingen werken samen met leerkrachten en medeleerlingen aan hun leertaken.

Circle

Effectiviteit

Het onderwijs wordt effectiever doordat leerlingen taken in vrijheid mogen inplannen en uitvoeren.

Triangle

Campus Portland

Onze school staat in de wijk Portland in Rhoon (op de grens met Barendrecht-Carnisselande en Rotterdam-Zuid). Het is een fijn gebouw met veel licht en een rustige sfeer. Er zijn twee speelpleinen, een keuken om samen in te koken, een gymzaal en we werken samen met verschillende BSO’s in de buurt.

Het schoolbestuur

Onze school valt samen met 66 andere scholen voor primair onderwijs onder het bestuur van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO). Deze stichting bestuurt en beheert al ruim 145 jaar scholen voor Katholiek Onderwijs in Rotterdam en omgeving..

Lees meer op RVKO.nl

Katholieke school

We zijn een Katholieke basisschool. Het overbrengen van normen en waarden zoals verdraagzaamheid, solidariteit, zorg voor elkaar en respect voor elkaars cultuur en levensovertuiging staan bij ons centraal. We zien diversiteit, ook in achtergrond of afkomst, als een kracht om kinderen van elkaar te laten leren.

Ons team

Dit zijn onze mensen voor de klas en achter de schermen.

Elodie Termeer

Leerkracht groep 3

Sarin van der Zee

Leerkracht groep 1/2

Marloes van Eijk

Leerkracht groep 1/2

Wij zijn op zoek naar nieuwe gezichten bij De Grote Reis. Bekijk de vacatures en tot snel!

Vacatures

Kom kennismaken!

Je bent van harte welkom een kijkje te komen nemen bij ons op school. Vul je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen.